MIKSI VALITA PÖHISKÖ AURINKOILMALÄMMITIN

Viisi syytä valita Pöhiskö

1. Kuivattaa mökin rakenteita. Esilämmennyttä ilmaa puhalletaan kylmillään olevaan mökkiin. Ilman poistuessa poistoventtiilin kautta, ei kosteus pääse tiivistymään seiniin ja huonekaluihin. Pöhiskö siis poistaa tunkkaisen hajun rakennuksesta.

2. Lämmittää, esimerkiksi Midi Pöhiskö puhaltaa parhaillaan 25 astetta ulkolämpötilaa lämpimämpää ilmaa rakennukseen.

3. Parantaa tulisijan toimintaa. Hormin kautta poistettu Pöhiskön puhaltama ilma kuivattaa tulisijaa, jolloin tulisijan toiminta paranee. 

4. Viilentää, käännettävän puhaltimen ansiosta voit käyttää Pöhisköä kesähelteillä myös viilennykseen. Tällöin rakennuksesta imetään ilmaa ulos.

5. Kotimainen tuote. Pöhiskö aurinkoilmalämmitin on suunniteltu, testattu ja valmistettu Pohjois-Karjalassa. Ei käyttökustannuksia!

Pöhiskön tarina

Pöhiskö sai alkunsa kun aurinkoenergiaan hurahtanut insinööri ei löytänyt mieleistään laitetta oman mökin aittaan markkinoilla olevista vaihtoehdoista. Alkoi suunnitteluvaihe, jonka seurauksena syntyi ensimmäinen vanerista valmistettu prototyyppi. Hyvinhän se tuntui jo toimivan, mutta silmää se ei miellyttänyt. Lisäksi vaneriin alkoi ilmestyä harmaita pieniä "kukkia" muutaman kuukauden käytön jälkeen, joten vaneri valmistusmateriaalina äänestettiin ulos. Niin hyvä materiaali kun se onkin monessa rakennuskohteessa.

Takaisin suunittelupöydän ääreen. Otin järeämmät aseet käyttöön ja suunnittelin peltisen version. Musta pulverimaalattu kotelo oli ulkonäöltään jo silmiä hivelevä. Lisäksi kotelo kesti tuulet ja tuiskutkin, joten valinta oli tehty!

Alkoi testausvaihe. Ensimmäistä varsinaista Pöhisköä, testasin lähes vuoden kyseisen aitan seinässä. Vieläkin kaksi vuotta asennuksen jälkeen sama Pöhiskö pöhisee auringon lämmittämää ilmaa aittaan. Kesähelteellä aitta pysyy mukavan viileänä käännettävän puhaltimen ansiosta.

Alla kuva maailman ensimmäisestä Pöhisköstä. Mistä sitten Pöhiskö nimi tulee? Kun testausvaihe oli kiivaimmillaan niin kotiväelle tuli sanottua, että kylläpä hyvin pöhisee aina kun kävin aitassa tutkimassa tilannetta. Kerran sitten Joonas 5v kysyi kun tulin taas aitasta, että pöhiskö se laite hyvin...

-Jukka-