Blogi

Mökin ilmanvaihto kuntoon aurinko­ilma­lämmittimellä

Maxi Pöhsikö mökin ilmanvaihdon parantajana hirsimökin seinässä

Mökin ilmanvaihto

Onko mökissä vastassa ummehtunut haju? Tämä on hyvin yleinen ongelma vanhemmissa rakennuksissa, joissa ilmanvaihto on toteutettu puutteellisesti tai se on jäänyt kokonaan huomioimatta. Ongelma on kuitenkin onneksi korjattavissa.

Mökin ilmanvaihto ja ummehtunut haju

Suurimpia ummehtuneen hajun aiheuttajia ovat puutteellinen ilmanvaihto ja riittämätön lämmitys. Talvet kylmillään olevaan mökkiin tai aittaan on vaikea saada riittävää ilmanvaihtoa tai lämmitystä järjestettyä, jolloin kosteus pääsee tiivistymään seiniin, huonekaluihin ja muihin tekstiileihin. Tämä aiheuttaa ummehtunutta hajua ja on myös haitallista mökin rakenteille, mikä voi ajan saatossa aiheuttaa isojakin ongelmia.

Mökin ilmanvaihdon korjaaminen aurinko­puhaltimella

Mökin ilmanvaihdon korjaamiseen ja sisäilman lämmitykseen suunnitellut PÖHISKÖ aurinkopuhaltimet ovat suunniteltu juuri näiden ongelmien ratkaisemiseksi. Aurinkopuhallin toimii täysin auringosta saatavalla energialla, jolloin ne sopivat hyvin myös esimerkiksi sähköttömän mökin tai aitan ilmanvaihdon parantamiseksi. Aurinkopuhallin ottaa ilman ulkoa ja aurinko lämmittää lämmönkeräimen, josta ilma puhalletaan rakennukseen aurinkokennoilla toimivalla puhaltimella. Näin rakennukseen tulee lämmintä ja raikasta ilmaa.

Ylimääräinen Ilma poistuu puolestaan poistoilmaventtiilin tai mökin tulisijan hormin kautta, jolloin myös tulisija vetää paremmin pitempien lämmitystaukojen jälkeen. Näin PÖHISKÖ aurinkopuhaltimella saadaan lisättyä mökin sisäilman vaihtuvuutta ja poistetaan huonosta ilmanvaihdosta johtuva tunkkainen haju.

Tutustu Pöhiskö aurinkopuhaltimiin