Käyttöehdot

1. Yleisesti
2. Verkkokauppa ja tuotteiden tilaaminen
3. Maksaminen
4. Toimituskulut, toimitusaika ja toimitustapa
5. Tilauksen seuranta ja noutaminen
6. Palauttaminen
7. Vaihtaminen
8. Reklamaatiot
9. Takuuehdot

Voimassa 1.10.2018 alkaen

Päivitetty 2.3.2023

Yleisesti

Nämä käyttöehdot (”käyttöehdot”, ”ehdot”) koskevat sinua (”sinä”, ”asiakas”, ”käyttäjä”), kun teet kuluttaja-asiakkaana tilauksen RaksiTuotteen ylläpitämästä verkkokaupasta. Molemmat osapuolet sitoutuvat noudattamaan jokaisen kaupan yhteydessä voimassa olevia käyttöehtoja. On suositeltavaa, että luet käyttöehdot huolellisesti ennen tilauksen tekemistä. Hyväksymällä käyttöehdot hyväksyt samalla evästeiden käytön näissä ehdoissa kuvatusti.

Sopijapuolesi kaikissa tilauksissa on RaksiTuote Oy (y-tunnus 3342138-9).

Osoite: Juuantie 5a, 83900 Juuka

RaksiTuote Oy myy tuotteitaan yli 18-vuotiaille kuluttaja-asiakkaille, joilla on pysyvä toimitusosoite Suomessa. Asiakkaan on hyväksyttävä nämä käyttöehdot voidakseen tehdä tilauksen verkkokaupassa. Tehdäkseen tilauksen verkkokaupassa asiakkaan tulee antaa RaksiTuotteelle tarvittavat yhteystietonsa tilauksen käsittelemiseksi. Tarvittavia tietoja ovat asiakkaan koko nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite tilausvahvistuksen ja tilauksen toimittamista varten. RaksiTuote ei luovuta tietoja eteenpäin. RaksiTuote pidättää oikeuden käyttöehtojen, hintojen ja toimituskulujen muutoksiin kuitenkin niin, että muutetut käyttöehdot koskevat vasta muutosten jälkeen tehtyjä tilauksia.

Verkkokauppa ja tuotteiden tilaaminen

RaksiTuote Oy käyttää verkkokauppanaan Woocommercen verkkokauppa-alustaa. Kaikki RaksiTuotteen tuotteet tilataan lisäämällä ne ostoskoriin ja maksamalla ne jollain kohdassa kolme mainituilla maksutavoilla. Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%.  Asiakkaalle lähetetään jokaisen tilauksen jälkeen sähköpostitse tilausvahvistus, jossa eritellään tilauksen loppusumma ja tilatut tuotteet.

Maksaminen

Maksupalvelutarjoaja

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
www.paytrail.com

Verkkokauppa toimii tuotteiden ja palveluiden markkinoijana sekä tuotteiden toimittajana asiakkaalle. Verkkokauppa huolehtii kauppaan liittyvistä lakisääteisistä sekä itse määrittelemistään muista velvoitteista. Mikäli haluat reklamoida tai palauttaa tuotteen, sinun kannattaa olla yhteydessä suoraan verkkokauppaan, josta tuote on tilattu.

Pankkimaksut

Käytössäsi on kaikkien suomalaisten pankkien maksupainikkeet. Voit maksaa Aktian, Danske Bankin, Handelsbankenin, Nordean, Oma Säästöpankin, Osuuspankin, POP-pankin, Säästöpankin, S-pankin ja Ålandsbankenin maksupainikkeilla. Tiliotteellasi maksunsaajana näkyy Paytrail Oyj, me välitämme maksusi verkkokauppiaalle. Verkkokaupasta sinut ohjataan suoraan omaan pankkiisi suorittamaan maksu turvallisesti.
Paytrail tarjoaa myös mahdollisuuden maksaa tilisiirtolomakkeella.

Luottokorttimaksut

Voit maksaa verkkokaupassa Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard-, Debit MasterCard – ja American Express -korteilla. Verkkokaupassa ovat käytössä kansainväliset Verified by Visa -, MasterCard SecureCode – ja American Express SafeKey -todentamispalvelut.

Paytrail näkyy maksun saajana korttilaskulla ja välittää asiakkaan maksaman maksukorttimaksun suoraan kauppiaalle. Korttimaksaminen tapahtuu turvallisesti suojatulla maksulomakkeella eikä maksukortin tietoja tallenneta verkkokaupan järjestelmiin.

Maksa Klarnalla verkkokaupassa

Klarna-lasku

Kun valitset maksutavaksi Klarnan laskun, asiointisi on turvallista ja helppoa. Tutustu alla Klarnan etuihin ja ehtoihin.

  • Maksuaika on 14 vuorokautta
  • Sinun ei tarvitse antaa maksukorttitietoja
  • Voit tarkastella laskua osoitteessa klarna.fi

Jos olet kuluttaja, sinulla on myös kuluttajansuojalain mukainen 14 vuorokauden palautusoikeus. Huomaathan, että palautusoikeus ei koske kaikkia tuotteita ja palveluja, kuten esimerkiksi lentomatkoja, tietyksi ajankohdaksi sovittuja vapaa-ajanpalveluja tai vaatimuksesi mukaan valmistettuja tai muunneltuja tavaroita.

Kun valitset maksutavaksi laskun, Klarna maksaa ostohetkellä tilauksen hinnan verkkokaupalle ja oikeus saatavaan siirtyy Klarnalle. Verkkokaupan veloittama laskutusmaksu on 0 €. Jos saatavaa ei makseta, Klarna lähettää maksumuistutuksen, josta Klarna veloittaa muistutusmaksun 5,00 €. Klarna veloittaa myös viivästyskorkoa korkolain mukaan. Jos saatava maksumuistutuksista huolimatta on edelleen maksamatta, Klarna voi siirtää saatavan perintätoimistolle perittäväksi, mikä voi aiheuttaa perintäkustannuksia.

Luottokelpoisuuden arviointi

Klarna tarkistaa ostohetkellä tilaajan luottokelpoisuuden, mikä voi tarkoittaa myös luottotietojen tarkistamista luottotietopalvelusta.

Henkilötietojen käsitteleminen
Henkilötietoja käsitellään henkilötietolain mukaisesti. Klarna käyttää henkilötietoja asiakasanalyysien tekemiseen, henkilön tunnistamiseen, luottokelpoisuusarviointiin ja markkinointitarkoituksiin. Henkilötunnusta käytetään kuluttajan asiakasnumerona asiakashallinnollisista syistä. Tutustu Klarnan tietoturvaselosteeseen, jos kaipaat lisätietoja siitä, miten Klarna käsittelee henkilötietoja.

Klarna-erämaksu

Vaivattomasti maksuaikaa uusiin hankintoihin Klarnan joustavalla erämaksulla.

Klarna joustavalla erämaksulla et tarvitse ostamiseen maksukortin tietoja tai pankkitunnuksia. Tilaaminen onnistuu kätevästi henkilötiedoillasi. Klarna joustava erämaksu on helppo ja turvallinen. Tarjolla on viisi maksuaikataulua – 3, 6, 12, 24 ja 36 kuukautta. Perustamiskulu alkaen 4,99 euroa. Päätöksen luoton myöntämisestä tekee aina Klarna.

Valitessasi joustavan erämaksun päätät itse, missä tahdissa haluat maksaa ostoksesi (alkaen 1/24 jäljellä olevasta summasta, kuitenkin vähintään 5,00 EUR /kk). Tämä tarkoittaa, että

  • Saat tilaamasi tuotteet, ennen kuin maksat
  • Sinun ei koskaan tarvitse antaa maksukorttitietojasi
  • Voit milloin tahansa maksaa loppusumman pois yhdellä kertaa

Kun maksat kuukausittain vähintään 1/24 (kuitenkin aina vähintään 5 EUR) joustavan erämaksun lainakorko on 19,90 %, eikä luotosta veloiteta muita maksuja. Todellinen vuosikorko ja luoton kokonaiskustannus ilmoitetaan verkkokaupan kassalla.

Kun valitset joustavan erämaksun, Klarna lähettää joka kuukauden lopussa kuukausilaskun, jolla ilmoitetaan vähintään maksettava summa. Mikäli sinulla on samanaikaisesti useita erämaksuja Klarnalla, kaikki ostokset kootaan samalle kuukausilaskulle.

Voit milloin tahansa vaihtaa pienemmän kuukausierän maksusuunnitelmaan, jolloin maksat kuukausittain vain 1 % jäljellä olevasta velasta. Näin voit tehdä maksamalla kuukausilaskulla ilmoitetun pienemmän vähimmäissumman. Lainakorko on tällöin 22,00 % jäljellä olevalle luotolle. Lisäksi kuukausittain veloitetaan 3,95 € käsittelymaksu. Maksat kuitenkin vain yhden käsittelymaksun kuukaudessa riippumatta ostojen määrästä. Esimerkiksi 1000,00 € ostokselle, joka maksetaan 12 samansuuruisessa 98,00 € kuukausierässä, todellinen vuosikorko on 34,64 % ja luoton kokonaiskustannus on 1171,00 €.

Kun haet oikeutta maksaa ostoksesi erissä, haet Klarnalta kertaluottoa. Hakemuksen yhteydessä Klarna tekee luottotietojen tarkistuksen ja hyväksyy hakemuksen lähettämällä luottosopimuksen sähköpostitse (tai kotiosoitteeseesi, mikäli kyseessä on ensimmäinen ostosi tai edellisestä ostosta Klarnalla on kulunut aikaa).

Luotonantaja on Klarna AB (publ), yhteisötunnus 556737-0431, Sveavägen 46, 111 34 Tukholma.
Klarna on luottomarkkinayhtiö, jota valvoo Ruotsin finanssivalvonta, Finansinspektionen (Box 7821, 103 97 Tukholma).

Klarnan luottosopimuksiin sovelletaan Klarnan yleisiä luottosopimusehtoja
Voit lukea lisätietoa luotosta täältä: Standardisoitu eurooppalainen kuluttajaluottotieto

 

Lasku- ja osamaksupalvelut

Lasku- ja osamaksupalveluita Paytrailin kautta tarjoaa Jousto

Luethan vielä rahoitusyhtiökohtaiset tarkemmat ehdot, jotka näet hyväksyessäsi maksun. Kun hyväksyt maksun, hyväksyt samalla rahoitusyhtiön ehdot.

Jousto

Jousto-tuoteseloste [PDF]

Lue lisää: Jousto.com

 

Toimituskulut, toimitusaika ja toimitustapa

RaksiTuote Oy toimittaa tilauksia Suomeen. Toimituskulut lisätään tuotteen hintaan ellei tuotesivulla toisin mainita. Verkkokaupasta tilatut tuotteet toimitetaan asiakkaalle ilman aiheetonta viivytystä tilauksen vahvistamisesta. Asiakas voi valita tilausta tehdessään, noutaako hän tilauksen etukäteen sovittuna ajankohtana vai postitetaanko tilaus. Jos asiakas haluaa noutaa tilauksensa, hänen tulee soittaa numeroon +358503211277 ja sopia noudon ajankohta etukäteen. Arvioitu toimitusaika postitse on noin 5 arkipäivää. Tuotteet toimitetaan ensisijaisesti Postipaketteina. Suuremmat tuotteet lähetään rahtina. Tilaus toimitetaan asiakkaan ilmoittamaa toimitusosoitetta lähimpänä olevaan Postin toimipisteeseen. Toimitustavaksi on myös valittavissa kotiinkuljetus. Kotiinkuljetuksesta peritään erikseen määrätty toimituskulu.

Tilauksen seuranta ja noutaminen

Ennen tilauksen maksamista asiakkaalta kysytään, millä tavalla hän haluaa saapumisilmoituksen lähetettävän. Saapumisilmoitus voidaan lähettää asiakkaalle joko tekstiviestillä tai sähköpostilla. Mikäli asiakas ei vastaa kysymykseen mitään, saapumisilmoitus lähetetään tekstiviestillä asiakkaan ilmoittamaan puhelinnumeroon. Lähetyksen seurantatunnus, jonka avulla asiakas voi seurata lähetyksen etenemistä, toimitetaan asiakkaalle siinä vaiheessa kun lähetys on rekisteröity kuljetukseen. Kun lähetys on saapunut perille toimipisteeseen, asiakkaalle lähetetään saapumisilmoitus. Lähetystä säilytetään toimipisteessä maksutta neljätoista (14) vuorokautta. Noutamatta jätetty paketti palautuu takaisin RaksiTuotteelle. Noutamatta jätetyn tilauksen loppusumman hyvityksestä vähennetään palautuksesta RaksiTuotteelle aiheutuneet palautuskulut. Kotiinkuljetuksessa kuljetusyhtiö ottaa tilaajaan yhteyttä ennen tuotteen luovutusta ja sopii luovutusajankohdan.

Palauttaminen

Verkkokaupassa tapahtuva myynti on kuluttajansuojalainsäädännön tarkoittamaa etämyyntiä. Asiakkaalla on Suomen kuluttajansuojalain mukainen oikeus vaihtaa tai palauttaa koko tilaus tai osa siitä neljäntoista (14) vuorokauden sisällä tilauksen vastaanottamisesta. Palautusoikeus koskee vain käyttämättömiä, ehjiä ja myyntikelpoisia tuotteita, joissa on tuotelaput paikallaan. Tuotteita tulee käsitellä varoen. Asiakas vastaa käyttöönotetun tuotteen arvonalentumisesta, ja RaksiTuotteella on oikeus vähentää palautettavasta summasta määrä, joka vastaa tuotteen arvonalennusta verrattuna tuotteen alkuperäiseen arvoon. Mikäli tuote on sen käytön johdosta tullut myyntikelvottomaksi, asiakas vastaa tuotteen koko arvosta ja, mikäli asiakas haluaa, että tuote lähetetään hänelle uudelleen, tästä aiheutuneista kuljetuskustannuksista. Asiakas voi palauttaa tilauksensa tai osan siitä tuomalla sen etukäteen sovittuna ajankohtana osoitteeseen Onninpolku 1, 83900 Juuka tai postittamalla tilauksen tai osan siitä takaisin. Jos asiakas haluaa tuoda palautuksensa edellä mainittuun osoitteeseen, hänen tulee soittaa numeroon +358503211277 ja sopia palautuksen ajankohta etukäteen. Palautus tulee tehdä neljäntoista vuorokauden (14) sisällä siitä, kun tilaus on noudettu.

Palauttaakseen tuotteen postitse asiakkaan tulee ottaa yhteys Raksituotteeseen ja sopia palautuskäytännöstä.

Mikäli verkkokaupasta ostettu tuote on palautettu RaksiTuotteelle yllä kuvatun mukaisesti, RaksiTuote palauttaa asiakkaan maksaman summan asiakkaalle ilman aiheetonta viivytystä käyttämättömän, ehjän ja myyntikelpoisen tuotteen tai tuotteiden vastaanottamisesta. Rahat palautetaan sen jälkeen, kun asiakkaan tilauksen yhteydessä suorittama maksu näkyy RaksiTuotteen tilillä.

Asiakas vastaa loppu kädessä itse Pöhiskö aurinkoilmalämmittimen asennuspaikan valinnasta. Laite ei ole palautuskelpoinen, jos asiakas asentaa laitteen sen toiminnan kannalta epäedulliseen paikkaan, eikä tällaisessa tapauksessa ole oikeutettu rahojen palautukseen. Sopivat asennuspaikat on esitelty Raksituotteen kotisivuilla, joihin asiakkaan tulee tutustua ennen tilauksen tekemistä. Asennuspaikan soveltuvuutta voi tiedustella suoraan valmistajalta, jos paikan valinnassa on epäselvyyttä.

Vaihtaminen

RaksiTuotteen verkkokaupasta tilattua tuotetta ei ole mahdollista vaihtaa toiseen. Asiakkaan tulee palauttaa tuote yllä kuvatun mukaisesti ja tehdä halutessaan uusi tilaus.

Reklamaatiot

Mikäli asiakas havaitsee tilauksessaan sovellettavan kuluttajansuojalainsäädännön mukaisen virheen tai tilaus tai osa siitä on viallinen, rikki tai vahingoittunut kuljetuksen aikana asiakkaan tulee ottaa pikimmiten yhteyttä yhteystietojen kautta. Reklamaatiot on tehtävä mahdollisimman pian virheen havaitsemisen jälkeen yllä ilmoitettuja yhteystietoja käyttäen, kuitenkin viimeistään neljäntoista (14) vuorokauden kuluessa tilauksen vastaanottamisesta. Mikäli reklamaatio johtaa tuotteen palautukseen, RaksiTuote vastaa asiakkaalle aiheutuvista kuljetuskustannuksista. Tuotteen asennusvaiheessa tulevat tilaajaosapuolen aiheuttamat tuoterikot eivät oikeuta reklamaation tekemiseen.

Takuuehdot

Kaikilla tuotteillamme on vähintään 6kk takuu. Pöhiskö aurinkolämmittimen takuuaika on 24kk. Takuuaika alkaa aina ostopäivästä. Takuu ei korvaa normaalista kulumisesta tai asiakkaan omasta asennus- tai käyttövirheestä aiheutuneita vikoja. Tuote tulee olla palautettaessa alkuperäisessä kunnossa. Tuotteen fyysinen avaaminen laitteen muokkaamiseksi päättää takuun ja kuluttajasuojan mukaisen virhevastuun ellei valmistaja ole toisin ilmoittanut.

RaksiTuotteen korvausvelvollisuus rajoittuu kaikissa takuu- ja korjaustapauksissa enintään tuotteen kauppahintaan.

Poistotuotteilla ei ole takuuta, ellei toisin mainita.

Jos tuotteessa esiintyy sen takuuaikana takuun piiriin kuuluvaa vikaa, asiakkaan tulee tehdä tuotteesta kirjallinen reklamaatio (kts. kohta reklamaatio). Aiheettomista takuupalautuksista veloitamme 50 euron tarkastusmaksun, sekä meille mahdollisesti aiheutuneet toimituskulut.

HUOM!

Lunastamatta jätetyistä lähetyksistä perimme asiakkaalta aina meille aiheutuneet lähetys-, vastaanotto-, henkilöstö sekä laskutuskulut, 50€